Pàgines

diumenge, 2 d’octubre del 2011

EL PEIX MARTÍ

La setmana entrant, introduiré el signes matemàtics  > i <  a la meva classe . Acostumo a fer-ho fent servir la història del Peix Martí  i un titella molt senzillet fet amb un plat de paper ( vaig trobar el model del peix , fa un temps, per internet ). La veritat és que em funciona força bé : és molt visual i ajuda els nens a memoritzar com fer-ho servir.
Un cop explicada la història , fem servir el titella del Peix Martí per practicar i comprovar si han entès el concepte. : dibuixem peixets a la pissarra  i els han de comptar i col.locar el Peix correctament.

Us deixo la història i una foto del titella : 

Hi havia una vegada un peix que vivia al fons del mar. Es deia Martí i no era un  peix qualsevol. Tenia la boca molt i molt grossa i sempre tenia molta gana.
El que més li agradava al Peix Martí era empassar-se d'una revolada bancs de peixos sencers : tant li feia si eren anxoves, sardines . . . Però el que sempre tenia en compte el Peix Martí era menjar-se el banc de peixos  més nombrós. Si en trobava dos, sempre comptava els peixos que hi havia  en un , després a l'altre  i , quan tenia clar on hi havia més , anava amb la seva gran boca molt i molt oberta i . . . nyam, nyam ! No en deixava ni un !





Ah! Una cosa sobre el titella , és més entenedor si està pintat per les dues cares i el podem girar.

2 comentaris:

  1. Un bon recurs! Té molt bona pinta i és molt bonic. Segur que et funciona molt bé.

    Una abraçada. Gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina