Pàgines

dimarts, 10 de desembre del 2013

MENUTS GIRONA

Després de més o menys un mes de descans i ja amb una mica de forces renovades ( no es poden tenir tants de fronts oberts... Acabes parant boja!!!) , reprenc el bloc presentant-vos una iniciativa molt interessant que s'anomena Menuts Girona.
Aquest espai, creat per la mare d'una companya d'escola del meu fill amb la qual tenim molt bon rotllo,és una guia d'activitats per a nens i nenes que es poden realitzar setmanalment per Girona i rodalies ( mames i papes gironins...atenció!! )
Si sou de la zona, feu-hi una ullada, segur que trobeu quelcom interessant!!

Us deixo l'enllaç:





dilluns, 28 d’octubre del 2013

LA LECTURA EN UN CENTRE EDUCATIU

Us deixo un document molt interessant publicat per la Generalitat de Catalunya que parla sobre la lectura i com enfocar el seu aprenentatge en els centres escolars.
Ja veureu que és una mica llarg però val la pena.
Us deixo l'enllaç:



divendres, 25 d’octubre del 2013

DITES DE LA CASTANYA

Us deixo una fitxeta que complementa el dossier per treballar el castanyer que vaig penjar l'altre dia. Es tracta d'un recull de dites sobre les castanyes.
Ja estic desitjant que arribi dimarts per fer la sortida sobre el tema!!






dimarts, 22 d’octubre del 2013

EL 24 FAIG VAGA!!!

Faig vaga perquè ja estic fins " al monyo" de la LOMCE i d'en Wert, de la Rigau i de la LEC, de les retallades i de tot plegat. Farta de que ningú ens tingui en compte, que les lleis les facin  uns "experts" dins d'un despatx, menyspreant la nostra professionalitat , opinió i experiència dins del món real.
També ho faig pels meus fills, pels meus alumnes ( pels que tinc i pels que vindran) perquè vull que rebin un ensenyament públic de qualitat que ni segregui, ni espanyolitzi, ni adoctrini , ni que estigui a servei dels mercats .Vull un sistema que proporcioni igualtat d'oportunitats i tingui la persona com a eix central.
Encara necessitem més raons? Fins quan han de seguir trepitjant la nostra dignitat com a docents i com a societat???

Us deixo el cartell de la jornada de lluita a les comarques gironines:







dimarts, 15 d’octubre del 2013

EL CASTANYER

El proper dia 29, anem d'excursió a Viladrau a visitar una empresa que se'n cuida d'una plantació de castanyers i de la fabricació de productes a partir d'aquest arbre tan famós durant aquestes dates. La veritat és que és la primera vegada que fem aquesta sortida i no sé com anirà, però si no es prova...Per cert, algú hi ha anat???
Doncs mireu, per treballar una miqueta el tema abans d'anar-hi, he preparat unes fitxetes sobre el tema que potser a algú li poden fer servei.
Aquí us les deixo:

dilluns, 16 de setembre del 2013

ÉS QUE ÉS MOLT FORT!!!!

Avui he vist aquesta notícia i he quedat .... bé , no sé ni com m'he quedat  perquè és molt fort!!!
Ahir es va fer saber que l'Ajuntament de Barcelona invertirà 800.000 euros durant el 2014 en les escoles bressol privades  i alhora, la Generalitat va anunciar que retira les ajudes a les escoles bressol municipals.
És que és indignant.Com diria la meva iaia: " És que són uns" sinvergüenses".
Us passo l'enllaç i ja em direu:


dissabte, 14 de setembre del 2013

AIXÍ SÓC JO!!

Què? Com ha anat això?
A mi, molt i molt bé. Bé, només portem dos dies però sembla que tenim molt bones vibracions.
Han estat dos dies força calmats on hem aprofitat per poder-nos conéixer i jugar molt.
Una de les activitats que estem fent i que m'agradaria compartir amb vosaltres és la  que dóna títol a aquesta entrada perquè l'estem gaudint força.
Us explico : a la reunió de pares que vam fer  al juny per reduir una mica l'angoixa en el pas cap a Primària, vam demanar a les famílies que,  durant l'estiu, preparessin un pot de plàstic amb diferent fotos, objectes... bé, els que ells creguessin convenient per tal que els nens i les nenes es poguessin presentar al seus companys ( a la meva escola es barregen els grups un cop acaben P-5).
Doncs bé, hem començat a fer les presentacions, unes tres o quatres cada dia a la rotllana, i els hi està agradant molt. Els objectes els ajuden molt a seguir el fil i gaudeixen molt presentant-los .
Jo també vaig preparar el meu pot i em vaig presentar la primera: vaig posar una foto de la meva família, una de quan jo feia primer ( tots van riure molt...quines pintes!!), objectes relacionats amb la meva feina i aficions...
Us deixo un parell de fotos i us animo a provar l'activitat ja que és a l'hora una bona avaluació inicial de l'expressió oral.








dimecres, 11 de setembre del 2013

BON INICI DE CURS PER A TOTHOM!!!

Demà tornem a les classes !!! Ja en tinc ganes, ja!! ( Ja he anat llegint que alguns i algunes ja heu començat però a Catalunya comencem demà.)
Després d'una setmana força complicada ja està tot enllestit per rebre els petitets de Primària !! 
Els que m'aneu seguint, ja sabeu que treballo en una escola que està en obres. Doncs bé, a causa d'aquestes obres he hagut de treballar el doble i a contrarrellotge per tal de preparar la classe.
Veureu, quan ja tenia tota la classe muntada i preparada a la part nova de l'edifici ( per fi no estava al barracó!!) , vénen els senyors arquitectes i ens diuen divendres que al pis de dalt de la part nova, o sigui la part on estan les aules de primer, no hi poden haver més de 50 persones ja que, per tal de continuar amb la remodelació, queda inservible l'escala d'emergència. Així que, per tant, les nostres classes s'han de traslladar ( de moment) a dues aules gairebé acabades de l'edifici antic que s'entregarien el dilluns i podríem ocupar a l'endemà....L'embolic va ser " tremendo", es veu que Ensenyament sabia des del maig que això havia de ser així però , per una raó desconeguda (incompetència, potser?), ningú havia informat a l'escola... Impressionant!!!!
Doncs ja em veieu dimarts al matí , fent trasllat amb el conserge, la brigada de l'Ajuntament i tornant a muntar la classe amb l'ajuda d' unes mames de l'AMPA molt trempades...Però bé, ja està!!! Al límit, però tot preparadet per demà!!!

Després d'explicar-vos les meves penes, us deixo un abecedari nou que he preparat per a la classe.És mòbil ja que està penjat amb agulles d'estendre i així servirà per despenjar lletres i buscar quina falta . També anirem canviant els referents tenint en compte el tema o projecte que estiguem treballant.Demà, quan els nens i nenes arribin posarem els noms de cadascú a la lletra corresponent.



Us deixo una foto per tal que us feu una idea i el material per descarregar:

divendres, 23 d’agost del 2013

TEATRE A L'ESCOLA

A la meva escola, un cop al cicle, preparem una obra de teatre per representar davant de tota l'escola. Ara feia un parell de cursos , des de que ens van enderrocar el gimnàs a causa de les obres d'ampliació, que no podíem fer l'activitat a causa de no disposar d'un espai adequat  però aquest curs vinent que ja tenim quasi bé l'escola acabada.... Hi tornem!!!
A mi, la veritat, és una activitat que m'encanta i la disfruto moltíssim i trobo que les nens i nenes aprenen un piló. Així que , per si algú s'anima i vol una miqueta d'informació o idees, us deixo un enllaç que he trobat del servei educatiu del Tarragonès on trobareu moltíssimes propostes interessants.





dijous, 15 d’agost del 2013

JOC SIMBÒLIC A CICLE INICIAL

Les classes de primària , per desgràcia, no acostumen a estar equipades amb massa joguines de joc simbòlic.Així que  les mestres a les que ens agrada que els nostres nens i nenes tinguin cosetes per jugar i veiem que és important  que en dediquin una estoneta ( pobrets, que alguns arriben amb 5 anyets ...) ens ho hem empescar de mil maneres .
És  una llàstima que  no s'entengui massa  la importància del joc en aquestes edats i que una mestra que no sigui d'Infantil  vagi a a demanar pressupost per comprar una cuineta, un garatge per a cotxes... "Això ja no toca!!" et diuen " Has de comprar coses que siguin útils!" ( Com???)
Doncs bé, com que a mi em segueix agradant tot i les crítiques d'alguns que els meus nens i nenes puguin gaudir d'estones de joc, us deixo dues  idees " low cost"  i súper fàcils de fer que he  trobat per la xarxa.
Si en trobo més, ja les aniré compartint ja que, amb els temps que corren, no està de més, oi?


Cuineta amb una capsa de plàstic ( ocupa molt poc espai ja que tots els estris es poden endreçar a dins):


Circuit de cotxes :





divendres, 2 d’agost del 2013

EL MEU BLOC FA DOS ANYS!!!

Ostres!! Amb això de l'estiu i les vacances gairebé me'n descuido.... El meu bloc ja ha fet dos anys!!! Quina il.lusió!! Se m'està fent gran!! Tot va començar el 30 de juliol de 2011  i el que encara em costa més de creure és que hagi superat les 175.000 visites i tingui 146 seguidors!!! Mai m'ho hauria imaginat!!!


Doncs des d'aquí , m'agradaria donar-vos les gràcies a tots i a totes : els que em seguiu habitualment i m'animeu amb els vostres comentaris, els que passegeu de tant en tant i a tots aquells que entreu per casualitat. Moltes gràcies a tothom!!Espero que el que aneu trobant us pugui ser d'alguna utilitat!

Ens veiem per la blogosfera!!



dimecres, 31 de juliol del 2013

JOC MATEMÀTIC: CONSTRUEIX LA TEVA CIUTAT

Avui també us deixo un material adaptat de Pinterest. Es tracta d'un joc anomenat Construeix la teva ciutat.
Us deixo una foto de l'original en anglès.


Es tracta d'un joc per jugar en parelles. Es necessita el tauler, cubs o peces de lego i un dau.
Les regles són ben senzilles:
El primer jugador llença el dau i construeix el primer edifici fent servir tantes peces com el dau li indica. Després, el segon jugador fa el mateix. I així successivament fins que ja tenim totes les cases fetes.
Qui guanya? Doncs el jugador que ha fet servir més peces  ( per saber-ho les poden comptar o simplement fer cadascú una torre amb totes les peces i es comparen les alçades).
També ho podem complicar fent servir dos daus que s'han de sumar o també ,un cop fets els edificis, fent servir daus de suma o de resta per posar-hi més emoció.


Us deixo el tauler en català ( amb menys edificis que l'original)  per si algú s'anima a provar-ho.




dilluns, 22 de juliol del 2013

DOS LLIBRES PER DEIXAR VOLAR LA IMAGINACIÓ

Avui  us vull presentar dos llibres fantàstics creats per l'artista francès Hervé Tullet.
Dos llibres meravellosos publicats per Cocobooks per fer volar la imaginació i despertar la creativitat dels nostres nens i nenes.
El primer és aquest:


En aquest llibre, l'autor et convida a pintar d'una altra manera, a omplir i tacar cada racó amb colors, provar altres materials ( cafè, herba, fang, fruits vermells) i fer servir noves tècniques divertides, com pintar amb els ulls tancats.
Us deixo un enllaç on podreu provar on-line algunes de les activitats del llibre:


I el segon és aquest :


Aquest és una autèntica passada!! 
És un llibre que convida a pintar i a jugar amb la gran mossegada que es troba al centre de cada pàgina .
El forat ens pot servir per fer una piscina, pot ser una rotonda on hi haurem de fer una escultura, pot ser el menjar que trobem dins d'una olla, una boca on hi haurem de posar les dents... Tot un munt de possibilitats!!

Us deixo també la pàgina de l'autor per si us interessa fer un cop d'ull:

dimarts, 9 de juliol del 2013

CULTIVANDO EMOCIONES: UNA GUIA D'EDUCACIÓ EMOCIONAL DE 3 A 8 ANYS

Us deixo un material que he trobat relacionat amb el treball de les emocions tant a Educació infantil com a cicle inicial.
Està força bé, ja em direu què us sembla:





dissabte, 6 de juliol del 2013

COM FER SORTIR L'EDUCACIÓ DE LA VALL DE LA MORT

Us deixo una altra conferència de Sir Ken Robinson parlant sobre l'educació i l'escola. Si ja heu tingut l'oportunitat de veure el vídeo L'escola mata la creativitat, no us podeu perdre aquest : també és impressionant!
( Li hauríem de passar els dos vídeos al Sr. Wert, no creieu? A veure si s'assabenta cap a on hem d'anar...)


dilluns, 1 de juliol del 2013

MATEMÀTIQUES SOBRE MI

M'encanta fer la tafanera per Pinterest ( oi què és una passada?) ja que sempre trobes un piló d'activitats interessants i xules . Quasi sempre estan en anglès, però he pensat que ara que tindré una miqueta de temps , les que em vagin agradant, les aniré adaptant al català per poder-les fer servir a l'aula.
Així que he començat per aquesta que es diu Matemàtiques sobre mi. Segur que l'heu vist però ara us la deixo en català i preparada per fer servir.




diumenge, 30 de juny del 2013

CALENDARI 2013 DE LES INTEL.LIGÈNCIES MÚLTIPLES

Fa dies, vaig trobar aquest enllaç i el vaig trobar prou interessant.
Es tracta d'una calendari creat per la Núria Alart que és  ple d'activitats que ens permetran treballar i desenvolupar  totes les intel.ligències de Gardner ( coneixeu la teoria de les intel.ligències múltiples. oi?).
I com funciona?
Cada mes treballa una de les intel.ligències i proposa una activitat diària per anar-la desenvolupant.Després, cada tres mesos, fa un repàs de les treballades amb anterioritat.
Us deixo el document a veure que us sembla:

dissabte, 29 de juny del 2013

JA TORNO A ESTAR PER AQUÍ!!

Hola a tots i a totes!!!
Després d'un mes di'inactivitat blocaire ja torno a ser per aquí. La veritat, és que ha estat un mes una mica esgotador : avaluacions, informes de final de cicle  ( els meus belluguets se'n van a cicle mitjà... Espero que els hi vagi molt i molt bé perquè em fan patir una mica, serà un canvi molt dràstic de metodologia, de maneres...Com costa posar-se d'acord a les escoles, no creieu?).
A més, tot això se m'ha ajuntat amb un altre "problema" o " dilema", no sé com dir-li, que m'ha xuclat moltes i moltes energies.Veureu, el meu fill gran ( ha acabat 2n i té 7 anyets) ha estat detectat com alumne d'altes capacitats i hem hagut de decidir durant aquest últim mes què faria de cares al curs vinent. 
L'EAP de l'escola ens va  plantejar tres opcions: seguir com està i fer-li un enriquiment ( tot i que m'ho va desaconsellar ja que depèn molt del grau d'implicació del mestre.Em sap greu dir això, però és la veritat), accelerar-lo de mates i llengua ( fer aquestes matèries de 4t i la resta a la seva classe) o passar-lo directament a 4t.
Així que ha estat  un mes de consultes, reunions , buscar la manera més adequada de plantejar-li el canvi a en Quim ( és el meu nen)  i , finalment, hem decidit, entre tots, i després d'escoltar molta gent, que el més adequat per a ell serà fer la mesura intermitja ( només l'acceleració de mates i llengua) i sempre amb l'opció de deixar-ho estar durant el curs si ell no se sent bé.
Ai! tot plegat em fa patir una mica , espero que haguem pres la decisió adequada. Jo només vull que sigui feliç!!
Doncs això, que a partir d'avui ja anireu tenint notícies meves!!
Bon estiu!!!




divendres, 31 de maig del 2013

EL MEU PRIMER LAPBOOK: LES GRANOTES

Ja feia temps que tenia ganes de provar-ho, sobretot veient tantes companyes blocaires que explicaven les seves experiències i al final... m'he animat !!!
Hem fet un projecte molt xulo sobre les granotes i hem acabat plasmant tot allò que hem après en aquest lapbook que avui s'han emportat cap a casa.
La idea va començar quan una nena de la classe va portar uns capgrossos que havia trobat al rec que hi ha al costat de l'escola , ens vam quedar els animalons a la classe, ens vam anar engrescant i així ha acabat....M'ho he passat genial, ells també i hem après un munt de coses interessants...
Us deixo unes imatges perquè veieu el resultat:




diumenge, 26 de maig del 2013

CONFERÈNCIA SOBRE L'APRENENTATGE INICIAL DE LA LECTURA 5

Us deixo el cinquè i últim enllaç de les conferències sobre l'aprenentatge inicial de la lectura. Aquesta última xerrada tractava sobre l'orientació sobre la planificació d'activitats posant també molt d'èmfasi en tots aquells aspectes en els que els/ les mestres d'infantil i inicial hauriem d'estar d'acord.
Ja veureu, és un bon final i molt útil per a tots plegats.
Aquí teniu l'enllaç:





diumenge, 12 de maig del 2013

LECTURA COMPARTIDA

Us deixo un vídeo que ens va recomanar l'assessora LIC de l'escola que es una demostració d'una mestra de Nova Zelanda fent lectura compartida amb els seus alumnes ( està en anglès però es pot seguir molt i molt bé).
Ja veureu que està treballat d'una manera molt estructurada utilitzant el mateix  text durant tota una setmana però posant l'atenció en diferents aspectes.
Ja em direu que us sembla:






Si voleu més informació sobre el tema, podeu visitar el següent enllaç:

http://jaumecentelles.cat/2012/11/25/lectura-compartida-shared-reading/



dissabte, 11 de maig del 2013

UN PREMI MOLT PRIMAVERAL!!!

He estat uns quants dies una miqueta desconnectada i en tornar m'he trobat amb aquest premi tan xulo.


Aquest premi tan primaveral m'ha arribat de part d'unes companyes molt trempades que tenen un blogs meravellosos:

La Magda de Els petits infants
La Lluna d'Un polsim de sal
L'Anna de Petit món

I ara toca contestar les preguntetes:

-PREMI QUE MÉS T'HA AGRADAT REBRE: Sense cap mena de dubte, el primer  perquè és especial i per primera vegada algú ha pensat en el teu blog.

-REGLA EN ELS PREMIS QUE SEMPRE FALTA: poder-ho passar a tothom perquè sempre se'm fa molt difícil triar.

-INVENTA UN NOM NOU DE LA TEVA FLOR PREFERIDA: ginestre.

-MINERAL QUE ADMIRES: turquesa.

-ARGUMENT PERFECTE D'UN LLIBRE: la veritat és que crec que l'argument perfecte no existeix, només cal que t'enganxi.

-VALORS QUE FALTEN AL MÓN: empatia, tolerància, respecte ... ( i un munt més!!)

-ERRADICARIES:  ui! tantes coses que no m'hi cabrien, però bé en posarem un parell o tres: violència, odi, engany...

-RAONS PER PASSAR EL PREMI: crec que tothom que té un blog se'l mereix per l'esforç i la dedicació de manera totalment desinteressada.

I com que realment m'ho crec, he decidit passar aquest premi a tothom que tingui un blog i llegeixi aquesta entrada.

FELICITATS A TOTS I A TOTES, US HO MEREIXEU!!!


dijous, 25 d’abril del 2013

STOP LOMCE!!!

Avui a la meva escola s'ha fet una xerrada sobre la LOMCE oberta a tota la comunitat educativa. La veritat és que la participació no ha estat gaire nombrosa però tots els assistents han sortit ben esgarrifats per totes les " animalades i bestieses" que ens han explicat. 
Jo ja m'havia informat per altres bandes i ja tenia clar per on anaven les coses, però aquest Sr. Wert no para de sorprendre'm . 
Si us plau, si no teniu clar per on va la cosa, consulteu,  informeu-vos  perquè el que ens expliquen aquí  a Catalunya ( la llengua, la invasió de competències) no és més que la punta de l'iceberg.
Vénen temps molt difícils...

Us deixo un parell d' enllaços que podrien ser del vostre interès:






diumenge, 21 d’abril del 2013

FEINETES DE LECTURA SOBRE SANT JORDI

Us deixo tres feinetes que hem fet servir durant aquests dies per treballar Sant Jordi a les hores de lectura.
La primera és un text instructiu que hem fet servir per després fer la rosa que regalarem a les famílies.



La segona és un poema molt xulo de la Joana Raspall sobre el cavaller.




I la tercera és el primer acte d'una obra de teatre basada en la llegenda.



La lectura que més els hi ha agradat i més han disfrutat ha estat la del  teatre que l'hem treballat seguint la minilliçó sobre lectura teatralitzada feta per la Beatriu Palau del blog Minilliçons de lectura. Us deixo la programació ( és sobre La bella dorment però la podeu fer servir amb qualsevol obra que us vagi bé).






dijous, 18 d’abril del 2013

LLEGIM EL POEMA D'EN SALVADOR ESPRIU I COMENCEM A PENSAR...

Seguint amb el treball sobre en Salvador Espriu, vam treballar el poema " La vella nit es posa".
Abans de llegir , vam recordar el que sabíem sobre el poemes ( versos, rimes, tipus de llenguatge...). Llavors vam mirar el poema que llegiríem: número de versos,  rima i vam fer hipòtesis a partir del títol i la il.lustració...
Aleshores, vam llegir la poesia  i vam comprovar les nostres hipòtesis.També vam analitzar el llenguatge i vam buscar tots els elements tant explícits com implícits que es refereixen a la nit.
Després de la lectura i la comprensió del text, vam proposar de fer el nostre propi poema sobre la nit i vam fer un llistat de paraules que podríem fer servir, elements propis de la nit i ens van sortir una pila de paraules ( algunes de ben sorprenents!) . Després les vam classificar en grups : objectes, animals, adjectius, verbs, personatges...
La veritat és que ens va quedar un recull ben complert que vam fer servir per fer un parell de poemes . Ja us el penjaré en una propera entrada.

diumenge, 14 d’abril del 2013

CONFERÈNCIA SOBRE L'APRENENTATGE INICIAL DE LA LECTURA 4

Us deixo l'enllaç a la quarta conferència sobre l'aprenentatge inicial de la lectura que va tractar sobre un tema súper interessant: les habilitats de comprensió.Aquesta xerrada em va agradar molt i molt ja que posa molt d'èmfasi en la part pràctica.
Us passo l'enllaç:





dissabte, 13 d’abril del 2013

TREBALLEM LA BIOGRAFIA D'EN SALVADOR ESPRIU

Ja us vaig comentar en una entrada anterior que començaríem e treballar en Salvador Espriu ja que aquest és l'any del seu centenari i la meva escola porta el seu nom.
Així que hem començat per la biografia ( ja us vaig deixar la fitxa ) i després de recordar que és una biografia ja que ja n'havíem llegit alguna anteriorment, hem fet tot un treball de comprensió del text en gran grup, buscant tots junts les dades més importants .Un cop fet això, per parelles, han relacionat tots aquests conceptes per tal de construir un mapa conceptual. Després , ho hem posat en comú i ens ha sortit això:








diumenge, 7 d’abril del 2013

MINILLIÇONS DE LECTURA

Ahir vaig descobrir un espai que em va encantar i que , a més, el vaig trobar d'allò més útil.
Es tracta de Minilliçons de lectura de la Beatriu Palau,  una assessora LIC de Girona.
En aquest blog, podreu trobar un munt d'informació sobre l'aprenentatge de la lectura a més d'un munt  de recursos i   tallers de lectura llestos per fer servir a les nostres aules.
Feu-hi una visita, totalment recomanable!!!
Per tal que us feu una idea, us deixo un dels seus tallers de lectura relacionat amb Sant Jordi i les llegendes.



;

dissabte, 6 d’abril del 2013

ELS SECRETS DELS DRACS

Avui m'agradaria presentar-vos un llibre que fa un temps que corre per casa ( des de que el meu fill va ser la classe dels dracs quan feia P5, el va veure en una llibreria i , tot i que era per a nens molt més grans, ens el vam haver d'endur cap a casa) . Penso que aquest llibre pot ser molt útil per treballar i treure informació sobre aquest tema i ara que ve Sant Jordi , ens pot anar de perles...
El llibre es diu Els Secrets dels dracs , l'autor, Patrick Absalon  i el publica Combel:



El llibre tot i que està pensat per nens a partir de 9 anys, conté molta informació sobre el tema: diferents llegendes, diferents tipus de dracs, els dracs de diferents parts del món : Amèrica ,Àsia ... I també una última part que parla sobre dracs de debò,animals reals que han rebut aquest nom tan curiós:  dragó de komodo, el dracopelta, el dragó volador...
De veritat, està molt i molt bé!!

divendres, 5 d’abril del 2013

TOCAMATES: UN ESPAI SÚPER INTERESSANT

Avui m'agradaria presentar-vos un blog que he descobert fa molt poquet però que ha estat tota una troballa.
Es tracta del blog Tocamates de Joseángel Murcia , un matemàtic que ha decidit indagar en la didàctica de les matemàtiques tant a infantil com a primària des d'una vessant manipulativa i creativa.
Ja veureu que presenta un munt de propostes interessants  però , sobretot, no us podeu perdre els enigmes ( és que a mi m'encanten!!!)
Us deixo l'enllaç i ja em direu què en penseu.


dijous, 4 d’abril del 2013

CELEBREM L'ANIVERSARI D'EN SALVADOR ESPRIU

Aquest 2013 se celebra el centenari del naixement de Salvador Espriu i com que la meva escola porta el nom de tan il.lustre escriptor, hem decidit treballar per Sant Jordi qui era aquest senyor.
Sí ja sé que potser em direu que en Salvador Espriu és força difícil pels nens de primària, sobretot pels d'inicial, però crec que hem trobat una proposta que sembla força assequible ( bé, tot s'ha de veure...).

El poema que treballarem és aquest ( us deixo el cartell per penjar a classe i la fitxa de l'alumne):







I què pensem fer amb aquest poema? 
La nostra proposta és la següent ( us faig un petit resum, ja us aniré penjant al blog com va la cosa...)
A partir de la lectura del poema, es remarcaran els elements propis de la nit que surten tant de manera explícita com implícita. Després buscarem altres elements propis de la nit ( animals, oficis, astres...) i adjectius  per qualificar-la. A partir de tot aquest recull, crearem els nostres propis poemes sobre la nit i si  veiem que ens ensortim, aprofitarem  el contrast per fer el mateix treball amb el dia. 

Per cert, també us deixo una petita biografia de l'autor per si algú li interessa.



dimecres, 3 d’abril del 2013

DITES DEL MES D'ABRIL

Us deixo les dues dites que he preparat per tal de treballar-les durant el mes d'abril.



dilluns, 25 de març del 2013

MULTIPLICACIONS A LA PIZZERIA

Ara que estem " a tope" amb les taules de multiplicar, us deixo un joc file folder que he adaptat al català des de la pàgina filefolferfarm.com.
Ja sabeu que m'encanten aquest tipus de jocs i , personalment, em van molt bé a l'aula per tal d'atendre aquells alumnes més ràpids.
Per cert, si no sabeu com funcionen aquest tipus de joc us deixo l'enllaç d'una altra entrada que vaig fer sobre aquest tema.


diumenge, 17 de març del 2013

UN CORTO RECORTADO

Fa uns dies, un company de la plataforma anti-retallades de la comarca de la Selva em va fer arribar  un vídeo molt divertit fet pels mestres i alumnes de l'escola de Valderrobles ( Terol ) sobre com podem acabar si continuen retallant i retallant...( això sembla que no té límit !!!)
Us el deixo. Un petita joia, espero que us agradi...


diumenge, 10 de març del 2013

CONFERÈNCIES SOBRE L' APRENENTATGE INICIAL DE LA LECTURA 3

Us deixo l'enllaç de la presentació de la tercera conferència sobre l'aprenentatge inicial de la lectura.
El tema de la conferència va ser sobre les habilitats de descodificació i va estar molt i molt bé amb força  exemples d'activitats pràctiques. Feu-ne una ullada, ja veureu que és molt interessant.



PREMI BEST BLOG!!!

La Núria de Som-hi mestres em va fer arribar fa ja uns quants dies aquest premi tan xulo. Moltíssimes gràcies, maca!! Sempre fa molta il.lussió que els companys i companyes blocaires pensin en tu.




I ara toca passar-lo, però com que vaig una miqueta tard, molta gent ja ho té, però també fa il.lusió rebre'l per duplicat, triplicat....oi què sí?
Així que els blocs triats aquesta vegada són:


ESPERO QUE US AGRADI!!!

diumenge, 24 de febrer del 2013

CONFERÈNCIES SOBRE L' APRENENTATGE INICIAL DE LA LECTURA 2

En una entrada anterior, ja us vaig començar que estava assistint a un cicle de conferències sobre aquest tema i que us aniria passant els enllaços .
Avui un deixo el de la 2a conferència que tracta sobre El procés d'aprenentatge de la lectura.
Espero que us sigui útil, per part meva , ho vaig trobar molt interessant.




dimarts, 12 de febrer del 2013

UN NOU PREMI!!

Ostres!! Un altre premi!! Últimament anem " a tope" amb tot això dels premis però , la veritat, és que fan molta il.lusió.


Doncs bé, aquest premi tan xulo que ve a dir , més o menys, el teu bloc és una monada, l'he rebut d'uns amics blocaires molt especials:
-en  Joel d'Educació i les Tic
-la Magda de Els petits infants
-la Núria de Som-hi mestres 
- l'Anna de Petit món 

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS!!!

I ara toca passar-lo i malgrat que tinc moltíssimes gràcies de tornar-vos-el, el passaré a vuit  blocs que crec que encara no l'han rebut i que també se'l mereixen molt i molt. Aquesta és la llista:


ESPERO QUE US FACI TANTA IL.LUSIÓ COM A MI!!!




dissabte, 9 de febrer del 2013

INTRODUIR EL CONCEPTE DE MULTIPLICACIÓ

La propera setmana comencem amb la multiplicació. Crec que és molt important que la introducció de la  multiplicació es faci d'una manera comprensiva, partint de la realitat i  de problemes que impliquin la suma del mateix número diverses vegades . Així  els alumnes podran veure que ells ja poden  multiplicar però que  la memorització de les taules els hi suposarà adquirir més  l'agilitat de càlcul.
Bé, per si algú li interessa, us deixo unes làmines que he preparat per introduïr el concepte i com les treballarem:

Farem parelles i els hi donarem un làmina. Amb les estratègies que disposen, hauran de donar resposta a la pregunta plantejada.
Un cop fet, ho posarem en comú per saber com ho han fet ( comptant, sumant el número de manera repetida, fent tantes vegades el número...) i serà a partir d'aquí que introduirem el concepte.
Després els hi demanarem que, també per parelles, s'inventin un problema d'aquest estil perquè el companys/es ho resolguin fant servir la multiplicació.

dilluns, 4 de febrer del 2013

DITES DE FEBRER

Us deixo les dites d'aquest mes que he preparat per treballar a classe :



diumenge, 3 de febrer del 2013

CARNESTOLTES A L'ÀREA DE LLENGUA

Us deixo unes fitxetes senzilles per treballar la festa de Carnestoltes a l'àrea de llengua.
La primera tracta sobre les consignes, la segona és la plantilla per fer un text instructiu sobre la disfressa que estem fent a classe i la tercera és una descripció de la disfressa que portaran a casa.

dissabte, 2 de febrer del 2013

EL FEBRER A L'INREVÉS

Ostres! No hem tingut temps de pair el Dia de la Pau que ja estem amb el Carnestoltes!!
Us deixo una mica de material sobre la cançó El Febrer a l'inrevés de la Dàmaris Gelabert que treballarem a classe durant aquests dies.
La fitxa amb la lletra:



El vídeo :

dilluns, 28 de gener del 2013

MOVIMENT DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA DE GIRONA

Demà, 29 de gener a la tarda, té lloc a Girona l'acte de celebració de la constitució del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona. 
M'he decidit anar-hi amb algunes companyes ja que una de les mestres participants havia estat mestra del meu fill, tenim una molt bona relació i és súper trempada . A més, crec que fa falta un moviment d'aquest tipus per les nostres comarques i que és important que molta gent ens hi impliquem.
Bé us deixo el cartell amb el programa per si algú d'aquí la vora s'anima.




diumenge, 27 de gener del 2013

PREMI ONE LOVELY BLOG AWARD

L'Ana del bloc AulaTic, en Joel d' Educació i les TIC , la Mireia de Món infantil  , la Magda d' Els petits infants, l'Olga de Petits grans artistes , la Lluna d'Un polsim de sal , l'Aina d'Un món de colors , la Fany d'Un raconet d'idees i l'Anna de Petit món m'han fet arribar aquest premi tan súper xulo: moltíssimes gràcies, macos!!! M'ha fet molta il.lusió !!



Ara toca el més difícil, triar quinze blocs a qui passar-lo. La veritat és que ha estat força complicat, però, al final, els blocs triats han estat:


Espero que us faci tanta il.lusió com a mi haver rebut aquest premi!!!

Però la feina no s'acaba aquí, ara cal explicar set coses sobre mi. A veure què tal:

- Sóc una enamorada de la meva feina. Ser mestra és més que una feina, és una filosofia de vida, una manera de ser.
-També sóc una apassionada de la meva família: són el millor que m'ha passat mai!!
-Entrar en el món blocaire ha estat meravellós!! Conéixer gent fantàstica i amb les mateixes inquietuds i ganes de fer ha aconseguit que no em senti tan "bitxo raro".
-M'encanta disfrutar de la música, la lectura, el cinema, el teatre  i  també del simple plaer de no fer res.
-M'he proposat fer meu el lema " Menys és més" i intento contagiar els meus companys/es d'aquesta filosofia ( però costa tant...).
-M'engresco ràpidament en qualsevol projecte que trobi interessant i vaig a totes... Sóc així!
-Sovint em costa no donar la meva opinió sobre temes que no trobo justos o maneres d'actuar que no trobo adequades i això m'ha portat algun que altre "problemilla". Com em diu la directora de l'escola, " Marta, ets  una mica impetuosa!"

Doncs ja està, set coses!! Ara espero que totes les companyes que rebin el premi també ens expliquin cosetes i així poder coneixe'ns una mica millor.

dimecres, 23 de gener del 2013

CICLE DE CONFERÈNCIES : APRENENTATGE INICIAL DE LA LECTURA

Estic assistint a un cicle de conferències ( crec que se n'estan fent arreu de Catalunya) sobre l'aprenentatge inicial de la lectura i que estan adreçades als/ les mestres que treballem tant a Infantil com a Inicial. Ja he assistit a dues de les cinc conferències que conformen el cicle i, la veritat, m'estan agradant molt.
Les presentacions que fan servir a les conferències i alguns materials i propostes les estan penjant per tal que les poguem consultar, i com que em semblen prou interessants, crec que pot estar bé anar compartint els enllaços.
De moment , us deixo l'enllaç dels materials de la primera conferència, ja us aniré avisant quan vagin penjant coses noves.


dimarts, 15 de gener del 2013

DITES DEL MES DE GENER

Ja sé que vaig una miqueta tard però us deixo els cartells de les dues dites del mes de gener que hem treballat a l'aula:



dijous, 10 de gener del 2013

L'HOMENET DE PAPER: UN CONTE PER TREBALLAR LA PAU

Fa pocs dies, passejant pel bloc Aula virtual de audición y lenguaje, he conegut aquest conte i diferentes propostes per treballar-lo relacionat amb el dia de la pau així que me l'he comprat ( m'ha d'arribar en breu) i ja estic preparant una proposta per treballar-lo a l'aula.
Us deixo una foto de la portada , un vídeo i algunes propostes de treball ja fetes que he anat trobant:


Un vídeo ( en castellà) de la història:



Una presentació ( també en castellà):





Diversos enllaços del text del conte tant en català com es castellà:


Guies de lectura i  propostes d'animació a la lectura ( en castellà): 



dilluns, 7 de gener del 2013

ELS REIS ENS HAN PORTAT MOLTES MATES!!!

Què? Com han anat els Reis? Us han portat moltes cosetes? I carbó? Espero que no us n'hagin deixat gaire que segur que tots sou molt bons minyons.
Doncs, a casa, ens han deixat tres jocs molt xulos per potenciar les destreses matemàtiques mentre ens ho passem molt i molt bé.
Us en faig cinc cèntims ja que poden anar molt bé per l'escola.

Bill and Betty Bricks : A partir de 5 anys. Es tracta d'anar construint el trencaclosques sense que caiguin els paletes. Treballem la percepció espacial i la motricitat fina .
Molt divertit!!
Rush hour : A partir de 8 anys ( també hi ha una versió més senzilla per nens més petits, des de 6).
És un joc de lògica en el qual hem de treure un cotxe vermell  d'un embús.  Per fer funcionar les neurones una bona estona!


Dòmino triangular: A partir de 8 anys. Una versió més complicada del joc del dòmino on les fitxes tenen tres cares i és més difícil fer-lo quadrar.