Pàgines

diumenge, 29 d’abril del 2012

RECULL DE CONTES PER TREBALLAR EL DOL

Avui, voldria compartir amb tots vosaltres un enllaç que trobo que ens pot ser molt útil a tots plegats.Es tracta d'un recull de contes per treballar el dol amb els  nostres nens i nenes ( ja sé que és un tema que dóna una mica de mal rotllo, però crec que és prou important per dedicar-li  una entrada, oi?)
Bé, al llarg dels cursos, sempre ens anem trobant amb alumnes que pateixen pèrdues i penso que és molt important disposar de recursos diversos. Però de tota manera, com ens expliquen  a l'enllaç: " no cal que hi hagi una "mort" concreta per parlar-ne . Si algú s'hi veu en cor pot provar d'explicar algun dels contes que proposarem, perquè els infants es vagin familiaritzant de forma natural i sense pors amb aquesta realitat humana".
Ja veureu que l'enllaç està molt bé, hi ha molts contes i , a més a més, classificats per tipus de pèrdua. Aquí us  el deixo, ja em direu què us ha semblat.




5 comentaris:

  1. Hola Marta: aquest curs vaig he hagut d'utilitzar "Bona nit avi" i em va anar molt bé per a una nena, però aprofitable per a tots els alumnes.
    Aquest és el recull d'on jo també vaig treure informació.

    ResponElimina
  2. Ostres Marta, quin recull més bo!
    Ja m'ha passat un parell de vegades que a algun alumne/a se li ha mort un familiar i sempre penso, hauria de tenir a mà algun recurs tipo conte per quan passen aquestes situacions!
    I ves per on, això em serà de gran utilitat!

    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  3. Un enllaç molt interessant, Marta! És un tema delicat però que no cal oblidar ja que a les aules (i a la vida amb els peques de la casa) també cal parlar-ho.

    ResponElimina
  4. Un enllaç molt interessant que cal tenir a mà, jo he explicat algun d'aquests contes per fer petites reflexions amb nens i nenes d'EI5 i han sortit molt bones intervencions. Els alumnes no deixen de sorprendre'ns sempre!.
    Gràcies per l'enllaç.
    Carme (Tic,llapis i paper)

    ResponElimina
  5. Hola Marta, moltes gàcies per citar l'enllaç del meu llibre digital.
    Aquest estiu l'estic actualitzant, he afegit moltes cosetes noves i capítols interessants. Espero que us sigui de gran utilitat a tots els que treballeu en el món de l'educació.
    Una abraçada,
    María José Mallo Payá

    ResponElimina