Avui us vull proposar que feu un cop d'ull a tots els materials de mates que podem fer fent servir oueres. Ja veureu que n' hi ha un piló !
-Activitats de comptatge:
S'ha de preparar una ouera com la de l'imatge ( amb aquests números o números més grans ) i posem dins de cada forat tants objectes com ens indica el número escrit :
-Activitats de càlcul mental :
Posem dins de l'ouera dos petits objectes : dues gomes petites , dues pedretes , dos botons . . . La tanquem i remenem amb força . Quan la tornem a obrir , s'han de sumar els dos números dels forats on han caigut els objectes .
Un altre joc de càlcul es jugaria amb parelles i dos daus . Cada jugador tindria la seva ouera amb els números escrits de l' 1 al 12 ( a la imatge juguen amb una sola ouera , però trobo més clar jugar amb 2 ) . Per torns , llencen els daus , els sumen i posen una peça en el resultat . Guanya el jugador que aconseguiex completar primer la seva ouera.
- Reconeixement de números , descomposició i posició numèrica:
Amb aquestes oueres ( penseu que cal que siguin de 10 no de 12 ) s'ha construit uns reglets.
També es pot preparar una ouera amb els números del 0 al 9. Posaríem 2 ó 3 botons a dins de colors diferents ( un color representaria les unitats, un altre les desenes , un altre les centenes...) . Tancaríem l' ouera, remenaríem i a l'obrir hauríem d' esbrinar quin número ens ha sortit.
-Ens poden servir com a recurs manipulatiu per fer seriacions numèriques : comptar de 2 en 2 , de 3 en 3.
- Ens poden ajudar a introduir les taules de multiplicar : 1 vegada l' 2 , 2 vegades el 2 , 3 vegades el 2 ...
-I també per introduir el concepte de la divisió.
Les oueres no tenen desperdici, oi ?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada