Pàgines

dijous, 4 d’agost del 2011

REGLETS CUISENAIRE

Heu treballat mates fent servir els reglets Cuisenaire?
Per qui no conegui aquest material, es tracta de unes fustetes de colors de diferents mides . N'hi ha 10 de diferents i cada color, amb la seva mida corresponent representa un número de l'1 al 10.

A mi, en particular, m'agrada molt que els meus alumnes treballin amb aquest material ja que els hi encanta i , a més, permet treballar molts conceptes matemàtics des d'un punt de vista tant manipulatiu com visual.

Amb els reglets es poden fer activitats molt diverses: jugar lliurement , ordenar i comparar números, descomposició, sumes , restes... i un munt d'activitats més ( n'he trobat una bona pila a un dossier de Rosa Sensat escrit per la M.Antònia Canals que parla sobre aquest material).

Bé, no m'enrotllo més. Per qui no conegui aquest material i tingui ganes de provar-lo ,us deixo un enllaç que us permetrà veure on-line com funcionen els reglets  i exemples d'activitats.




4 comentaris:

  1. Hola Marta! He descobert el teu blog a través del de Idees Magistrals.
    M'ha agradat molt aquest recurs dels reglets! L'enllaçaré al meu blog, http://velosipios.blogspot.com, si et sembla bé! Moltes gràcies!
    Enhorabona per la feina que has començat!!! Entre tots anam sempre descobrint i aprenent activitats i recursos nous.

    ResponElimina
  2. I tant que em sembla bé! Els recursos són per compartir!

    ResponElimina
  3. Hola Marta! Sóc Albert Belis i t'escric perquè sóc estudiant de la UB i estic acabant la carrera de mestre en educació primària. Ara estic realitzant el treball final de carrera sobre aquest material. Per fer-lo necessito mestres que utilitzin o hagin utilitzat aquest material a les seves aules i realitzar una entrevista molt curta i anònima per realitzar l'estudi. Com agraïment li enviaria els resultats obtinguts de la anàlisi realitzada.
    Gràcies per la seva atenció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Albert! I tant que estic disposada a donar-te un cop de mà amb el teu estudi i, a més, ho faré encantada. Però no sé com contactar amb tu., si em deixes el teu correu...
      Fins aviat

      Elimina